1929 Budapest - KUT kiállítás

A Képzőművészek Uj Társasága 2 képpel vett részt és tag lett: "Esztergomi séta".+ Kompozicióként benevezett "Szigeti sétány" /KUT örök tagsági díjként leadva/

  • A KUT kiállításáról irva, a 226 kép festői közül is megemlíti a Pesti Napló 1929. január 6. száma, a Magyarország 1929. jan.6., az UJSÁG 1926. jan. 6. száma.
  • Népszava: 1929. jan.13. Nagy nevek között: Aba Novák, Czóbel. Farkasházi, Ferenczi, Kernstock, Márffy, Pátzay stb megemlíti az Einczinger nevet is.
  • Nemzeti Újság: 1929. jan.6 száma, Kállay Miklós méltatja is: " A kezdő kereső és tehetséges munkája Einczinger Ferenc "Esztergomi séta" című pasztellje"
  • A REGGEL: 1929. jan. 7. száma "egész sereg kitünő fiatal vonult föl ezen a kiállításon, ... és a szépindulású Eiczingert említsem" írja Cselényi Walleshausen Zsigmond.
  • A PESTI HÍRLAP: 1929. jan. 8., Fóthy János szintén megemlíti a néhány kép között "Einczinger Ferenc esztergomi táját".
  • Esztergom és vidéke: 1929. jan. 6."Einczinger Ferenc, mint a modern irányú festőmüvészet immár elismert múvészének, e néhány képével leendő szereplése csak bevezetője lesz az Ernst Múzeumban, a következő évadra már lekötött és művészeti tevékenységét teljes mérvben felölelő, két termet elfoglaló, nagy kollektiv kiállításának."
  • Esztergom: 1929. jan. 9. "A fővárosi lapok kritikáiból megállapítható, hogy E. képei megérdemelt figyelmet és elismerést keltettek a tárlaton, amely pedig egyike az idei szezon legszebb, leggazdagabb és legváltozatosabb kiállításainak. Eme első országos siker után nem lehet kétséges, hogy a művésznek az Ernst Múzeumban a folyó évre már lekötött reprezentativ kiállítása is a legteljesebb sikert hozza meg városunk jeles fiának."
  • A NYUGAT: 1929. jan. 16. számában, a Képzőművészeti Figyelőben írja Rabinovszky Márius: "Einczinger és Tipary, akik még fokozottabban helyezik festői ösztönük fölé a geometrikus elvet."

1930. KUT kiállításon is szerepelt. UJSÁG. 1930. jan. 12. száma felsorolja a kiállítók között.

Vissza a kiállításai oldalra.


Oldal tetejére Vissza a nyitólapra