Emléktábla avatáshoz kérvény


Balassa Bálint Múzeum
Horváth István
2500 Esztergom
Mindszent tér 5.

Kedves Horváth Úr!

Nagyapám, Einczinger Ferenc 1986-os emlékkiállításán szóba került, hogy az államosított ház falára, mely az ő tervei alapján készült, és ahol lakott, festett haláláig, az utókor számára esetleg emléktábla felhelyezését is tervezik.

Idén, április 17-én lesz halálának 50.-ik évfordulója és édesanyámnak eszébe jutott a fenti beszélgetés. Úgy gondoljuk, méltó megemlékezés lenne, ha idén megtörténhetne a tábla felhelyezése.

Bár részletkérdés, a család szívesen hozzájárulna a költségekhez. Anyám számítása szerint a márványlap és a vésés /52 betű x 350 Ft. / kb. 25-30 ezer forint. A szöveg: "E házban élt, alkotott EINCZINGER FERENC festőművész 1909-1950." Nem tudjuk, hogyan lehetne ezt kivitelezni. Feltételezem, ehhez a polgármesteri hivatal engedélye is szükséges.

Kérjük, segítsen az ügyben, kihez forduljunk, mit tegyünk.

Édesanyám a mai napig is sajnálja, hogy az Einczinger pincét nem sikerült megmenteni, és elvesztek nagyapa freskói és az autogramm-fal, amelynek alapján a Babits házé is készült. Igy legalább a lakóházán lenne az utókor számára emléktábla.

Ha esetleg szívesebben telefonálna, megírom édesanyám számát: 06 /1/ 356-25-26, a mienk pedig 06 /1/ 214-32-14, E-mail cimem: bamar (kukac) freemail.hu.

Előre is köszönjük segítségét.

2000. március 1.

Szivélyes üdvözlettel:

Dr. Bartal Ernőné (Einczinger Livia) és Melegh Imréné (Bartal Mária)

Vissza a kiállításai oldalra.


Oldal tetejére Vissza a nyitólapra